ГРУБИ: Не се виновни административните службеници што останаа дома, туку институциите (ВИДЕО)

Не е виновен административниот персонал вработен преку програмата К-5 со цел да се подобри правичната и соодветна застапеност на оние што останале дома, но виновни се институциите, од кои некои одбија да ги  вработат

Поради ова бевме принудени да креирам специјален закон за оваа категорија на луѓе. Ова го изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби, во емисијата Топ Тема на телевизијата Телма.

 

https://m.facebook.com/ArtanGrubi/videos/742060096715511/