Видео кое стана вирално на мрежата / Инструктор продолжува да тренира, не знаејќи дека зад неа се случува пуч

0
50

Видео на фитнес-инструктор по име Кинг Хнин Ваи, кој живее во Пинмана, Мјанмар беше во центарот на градот и ја вршеше својата секојдневна рутина, без да знае дека зад неа се случува пуч!

На видеото што Кинг го објави на социјалните мрежи, таа се појавува како прави физички вежби, без да забележи дека конвојот воени возила се движи кон парламентот.

Некои корисници на мрежата ја доведоа во прашање автентичноста на видеото, сепак Кинг Хнин Ваи има низа други видеа дека тренира и ги документира на Фејсбук.

Кинг за медиумите изјави дека тренирала како подготовка за натпревар, додавајќи дека не направила ништо за слава.

Веднаш, пучот започна армијата истакна дека има манипулација на последните избори одржани во ноември.