ВИДЕО – Силна експлозија срамни со земја хотел во Грција. Вакво нешто ретко се случува. 

0
120

Силна експлозија срамни со земја хотел во Грција. Вакво нешто ретко се случува.

Јорданис Михаилидис од Сојузот на сопствениците на хотелите од Касторија, изјави дека експлозијата била силна и дека имало прекин на електричната енергија. Жителите на градот Касторија ги разбуди силна експлозија, во која трикатен хотел наречен комплекс Цамис е целосно срамнет со земја. Засега нема информации за повредени. Експлозијата се случила околу 01:30 часот, уништувајќи го објектот со 80 соби, кој се наоѓа на околу четири километри од Касторија. Причината за експлозијата не се знае, но властите се сомневаат дека се работи за истекување на гас.