Втората група вакцини Pfizer ќе бидат донесени од Србија утре

0
32

Втората група вакцини  анти-Ковид-19 од Србија ќе бидат донесени утре

 

Но, за разлика од првиот пат кога вакцините беа предадени меѓу премиерот Зоран Заев и српскиот претседател Александар Вучиќ, овој пат тоа ќе го сторат министрите за здравство.

 

Така, министерот за здравство, Венко Филипче во 13:30 часот ќе ги прими вакцините од неговиот српски колега, Златибор Ллончар. /