ГРУБИ: Распределбата на административниот персонал беше успешно завршена

0
37

Првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби денеска изјави дека е многу задоволен од успешноста во процесот на систематизација на административните службеници.  Вели дека 100% од администраторите ги потпишале своите нови одлуки и со ова тие започнуваат да работат во институциите каде што се назначени.

Груби вели дека 6 или 8 административни службеници се сместени во Државниот завод за статистика и овие администратори, покрај тоа што ќе помогнат во спроведувањето на пописот на населението, ќе придонесат и за градење доверба на сите заедници во оваа институција.

– Овие администратори, покрај помошта што ќе ја дадат во спроведувањето на процесот на регистрација, ќе придонесат и за градење доверба на сите заедници во оваа институција “, изјави Груби