Група граѓани на протест пред Владата поради бегството на Мијалков

0
45

Како што е познато од синоќа тој е во бегство и го бара целата македонска јавност, но засега останува непознато каде би можел да се наоаѓа. Од попладнево МВР го бара и со меѓународна потерница за да биде извршена судската одлука за куќен притвор.

Полицијата е присутна на сите локации кои се познати како живеалишта или чести места каде навраќал, а една од нив е хотелот Мериот во центарот на Скопје.

Попладневбо и членови на неговото семејсртво биле на распит во полициската станица ,,Кисела вода” .

Пред Владата е Тамара Стојкова, која се вклучи во емисијата ,,Само вистина” , каде што се одржал протестот на десетината граѓани.]