Дали Фатиме Фетаи се чувствува загрозена? Полицијата го чува нејзиниот стан

0
135

По изрекувањето на доживотен затвор за тројцата обвинети во случајот „Монструм“, попладнево има зголемено присуство на полиција кај станот на обвинителката Фатиме Фетаи.

Полициските службеници кои шетаат околу зградата во која живее обвинителката Фетаи, исто така се гледаат како седат на столови околу станот, додека на телата носат елеци отпорни на куршуми.

Жителите што живеат во оваа зграда велат дека нема потреба од ваков вид театар.

И тие се убедени дека не постои реален ризик за безбедноста на обвинителот