ДОКТОРОТ ЗА МАРАДОНА: ОБЈАВИ ДЕКА Е МРТОВ ДЕБЕЛИОТ УМИРА

 

Нова снимка од Аргентина која ја шокира денеска фудбалската јавност во светот. На неа го има разговорот на докторот на Марадона, Леполдо Луке со своите соработници во критичниот период додека Диего се борел за својот живот.

„Се чини дека срцето престана да му работи, дебелиот ќе умре…Не знам што правел, доаѓам таму. Можеш да објавиш дека е мртов“ се вели во дел од разговорот на Луке со своите соработници непосредно пред смртта на Диего.

Инаку познато е дека Луке е приведен од страна на полицијата во Аргентина, одземени му се сите лични предмети како телефонот. Се сомневаше дека тој дури и го убил Марадона.

Се разбира дека последните снимки уште повеќе дигаат прашина околу тоа како и на кој начин почина Диего.

 

https://twitter.com/i/status/1355892389043449857