Заев даде отворена поддршка на „Мериот коалицијата“

0
30

Заев даде отворена поддршка на „Мериот коалицијата“

Избори треба да има, но во опозициската ВМРО-ДПМНЕ, како што има во СДСМ, вели Заев.

– На 21 март ќе се бира претседател, крајот на април конгрес ќе има. Веројатно тоа ќе се случи и во ВМРО –ДПМНЕ. Треба да се демократизираат и менуваат политичките партии затоа што само така ќе се модернизира државата, вели Заев кој е во високата политика од деведесеттите години.