Инспекторатите за една недела спровеле скоро 5000 контроли

0
43

 

Инспекторатите во последната недела од јануари направиле 4959 контроли. Акциските контроли продолжуваат, а согласно заклучок од вчерашната седница на Владата за одобрување на годишните планови за вработување сите инспекциски служби ќе се зајакнат.

Погледнете ја пресс конференцијата на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска.