И Павле Трајанов по стапките на ЛДП, ќе настапува самостојно во Собранието

0
28

Павле Трајанов ќе делува како независен пратеник во Парламентот. За оваа одлука ќе го информира и собранискиот спикер Талат Џафери.Ова според него не значи напуштање на парламентарното мнозинство.Негира дека преговара со опозициската ВМРО ДПМНЕ. Деновите ќе се обидат заедно со двајцата пратеници од ЛДП и другите коалициски партии да формираат нова пратеничка група.