Малолетник кој извршил 22 кривични дела конечно е приведен

0
41

На 10.02.2020, од страна на полициски службеници Штип, во содејство со Центар за социјални работи Штип, а врз основа на Решение од Основен суд Штип, обезбеден е малолетникот М.З.(17) од Штип, сторител на 22 кривични дела од кои 19 „тешка кражба“.

Во присуство на претставник од Центарот за социјални работи Штип, малолетникот бил спроведен до Казнено-поправна установа.