Мијалков во домашен притвор со дигитална нараквица

0
44

На барање на Мијалков беше сменета адресата за куќен притвор. Сега тој престојува во една од куќите на Водно.

 

Обвинителството ја повлече жалбата што ја испрати до Кривичниот суд, барајќи притвор за Сашо Мијалков, а не лесна мерка како сега со домашен притвор. Обвинителот е среќен што го виде Мијалков сега.

 

„Искрено, задоволен сум што обвинетиот Сашо Мијалков одлучи самиот да се појави. Мијалков сега е дома, со дигитална нараквица од една страна. Ова обезбедува дигитален надзор, следење и спроведување на забраните за иселување.