Мијалков побегна со поддршка од политичари, рече Села во својата реакција

0
47

Лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, реагираше на случајот Сашо Мијалков.

Тој оцени дека Мијалков побегнал со помош на политичари и дека бегството е политичко, како и реформите во правдата.

„Немајте никаква дилема, реформата е секогаш само политичка, такво е заминувањето на Мијалков денес со поддршка на политичари, стари и нови пријатели на владата. Затоа, политички Зоран Заев мора да преземе одговорност и да си даде оставка. Истото и уште погласно од вчера , Рече Села меѓу другото.

Во оваа прилика, тој оценува дека нема смисла реформите во правдата да ги прави владејачката коалиција.

„Нема смисла реформите и особено правдата да ја извршуваат групите кои се дел од политичката коалиција која вчера изгради режим и кои го одржуваат во живот и денес. Списокот штотуку е проширен. Додадени се Никола и Али, Сашо и Агим, Заев и Оливер. „Реформата никогаш не е технички процес, или поточно, тоа е многу малку технички, тоа е чисто политички процес“, пишува понатаму Села.