На кои градоначалници Заев ќе им даде подршка на локалните избори

0
51

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев ги преброи општините каде е задоволен од работата на градоначалниците, но додаде дека реакциите на народот ќе утврдат дали повторно ќе се кандидираат на следните локални избори, пренесува А1Он.
Меѓу нив не се ниту градоначалникот на Скопје, ниту на Куманово, ниту на општините во градот Скопје.
„Јас лично имам свои ставови. ЌЕ застанам зад некои кандидати тоа се Валандово, Богданци, Дојран, Конче, Кочани, Штип, Стар Нагоричане, Крушево, Маврово – Ростуша, Демир Капија “, рече Заев.