Оваа крава е продадена за 299 илјади евра, причината ќе ве изненади

„Одгледувана“ крава во централна Англија продадена е за 299 илјади евра, што е рекорд за нејзината раса и двојно повеќе од претходниот рекорд во Велика Британија и Европа.

Крава по име Пош Спајс, беше продадена во петокот.

Кравата е продадена за висока цена затоа што е потомок на високо ценето говедо.

Нејзината мајка Милбрук Гингерспејс го држеше претходниот британски и европски рекорд поставен во 2014 година.

Би-Би-Си ја цитираше сопственичката Кристин Вилијамс дека продажбата е „како да се победи на лотарија“ и дека крајната цена е „неверојатна“.

Таа рече дека продадената едногодишна крава е „паметна и стилска“