Повеќе од 850 специјални полицајци се мобилизираа во одбрана на српскиот претседател Вучиќ

Повеќе од 850 специјалци беа распоредени вчера на откривањето на споменикот на Стефан Немања за да се обезбеди заштита на српскиот претседател Александар Вучиќ.

Според Газета Експрес, властите најавиле дека ќе биде направен обид за атентат. Шефот на Управата за криминалистичка полиција во Србија, Пусиќ, рече дека се засилени безбедносните мерки кога српскиот претседател Александар Вучиќ го отвори споменикот на Стефан Немања.

Но, тој додаде дека разрешувањето на началникот на полициската управа во Нови Сад, Милорад ушуњањик, нема директна врска со овој случ