Седум полицајци  8 учесници на протестот е билансот на денешните протести за случајот „Монструм“,

Седум полицајци  8 учесници на протестот е билансот на денешните протести за случајот „Монструм“, потврдија од МВР.

Предупредувањето за протест против судската одлука во случајот „Монструм“, значително ја зголеми безбедносната мерка во градот. Полицијата, сите единици, подготвени за воена состојба се наоѓаа главно околу трговскиот центар „Маврово“, во близина на Старата чаршија и на улиците, на кои мора да поминат демонстранти. Главните патишта беа затворени за сообраќај. Како што се приближуваа демонстрантите, полицијата значително ги зголеми засилувањата, пренесува Алсат.

По ескалацијата на ситуацијата, во некои случаи брзата помош им помогнала на повредените.

Демонстрантите побараа полицијата да го отвори кордонот. Имаше неколку обиди за судири со полицијата