Тодоров: Бегството на Мијалков беше лошо, згреши и Заев

0
57

Според поранешниот вицепремиер и министер за здравство Никола Тодоров, целиот случај со Сашо Мијалков не бил во ред и за него и за државата.

Тодоров исто така рече дека и изјавата на премиерот Зоран Заев дека институциите го присилиле Мијалков да се појави е погрешна.

„Ова е можност за Заев ако сака да докаже дали навистина има волја за фундаментална и длабока реформа“, рече Тодорв.

Тој вели дека не е важно да се има кривична одговорност, но понекогаш треба да има и морална одговорност.

„Слабостите на системот мора да бидат идентификувани“, рече Тодоров, меѓу другитo