Црна Гора ќе им дава двојно државјанство и на Србите

0
30

По 12 години Црна Гора конечно би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско. Тоа го најави премиерот Здравко Кривокапиќ што секако би било решение на еден од жешките проблеми во односите на двете држави.

Кривокапиќ оваа информација ја сподели на својот профил на Твитер:

„Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, а не добиле државјанство од нашата земја заслужија тоа прашање конечно да се реши. Владата на Црна Гора во следниот период ќе го реши овој проблем“, истакна Кривокапиќ.