Шилегов до Апасиев: Фејк политичар и фејк точкар

0
39

Војната меѓу скопскиот градоначалник Петре Шилегов и лидерот на левицата Димитар Апасиев продолжи откако канцеларијата на пајакот во Скопје го крена возилото на сегашниот пратеник.

Вчера, Петре Шилегов објави објава на Фејсбук во која се вели дека „лажно е“ за лидерот на Левицата.

„Лажни издавачки куќи, лажни тепачки, лажни политичари, лажен паркинг, лажна Алфа, лажна количка, лажни мисли, лажни политичари,
лажен левичар (бајаги десничар), лажен професор, лажни лајкови на fb, лажен, лажен, лажен …. # AmanBeMitre “, напиша Шилегов на Фејсбук.

Во текот на денот следеше реакцијата на Апасиев, кој тврди дека истиот член од законот до пред една година се толкуваше поинаку кога се во прашање местата за паркирање на жителите во една зграда.

„Зошто не и кажувате на јавноста дека истиот член од законот, до пред една година го толкувавте на еден начин, а сега на друг начин – нормално, на штета на граѓаните! Значи, за купениот паркинг простор во зградата им наплативте 5% ДДВ на Скопје, а сега одеднаш им наплатувате 18%, без да се жалите дека во меѓувреме нема законски измени!? Или, дозволете ми да ве нацртам: за паркинг што чини 2.000 евра, наплаќате неверојатни 20.000 денари данок “, стои во најавата Апасиев.