8 жртви, 314 нови случаи со Covid-19 и 210 излекувани во последните 24 часа

0
43

Од Министерството за здравство, информираат дека во последните 24 часа од извршен 2161 тест, 314 лица биле позитивни на Ковид-19.

Скопје – 179, Кавадарци – 17, Прилеп – 16, Велес – 12, Охрид – 11, Тетово – 10, Битола – 7, Делчево – 6, Гевгелија – 5, Неготино – 5, Куманово – 4, Гостивар – 4, Струмица – 4, Струга – 4, Радовиш – 4, Демир Хисар – 4, Демир Капи – 4, Кичево – 3, Крушево – 3, Штип – 2, Свети Николе – 2, Крива Паланка – 2, Ресен -1, Пробиштип -1, Виница – 1, Валандово – 1,
Кратово – 1 и Дојран – 1.

Институтот за јавно здравје во последните 24 часа има регистрирано 210 пациенти излекувани од вирусот корона, додека 8 пациенти не биле во можност да ја добијат битката со КОВИД 19