Денеска заседава Комисијата за заразни болести – ќе има ли нови рестриктивни мерки?

Утрово треба да се состане Комисијата за заразни болести, која треба да одлучи дали до Владата ќе бидат препорачани нови рестриктивни мерки.

На состанокот ќе се анализираат трендовите и инциденцата по региони како и бројот на хоспитализирани. Засега не можам да ви кажам дали ќе имаме нова препорака до Владата или не“, истакна вчера министерот за здравство Венко Филипче.