Заев: Владата е стабилна и има тенденција да расте

Мнозинството пратеници во Собранието гласаа за доверба на Владата, пишува премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

Ја расчистивме маглата, се соочивме со реалноста. „Владеачкото мнозинство е стабилно и има тенденција да расте во наредниот период“, напиша Заев.

Тој додаде дека партијата ВМРО ДПМНЕ ќе остане запаметена како најголема пречка за реформите, мерките и политиките што се во интерес на граѓаните

Северна Македонија, вели тој, има стабилна влада и разнишана опозиција