Заев: Изјавата на Пендаровски е несоодветна

Нападот врз министерот Филипче е несоодветен, ја искоментира изјавата на Претседателот Пендаровски со која оцени дека сликите од вакцинацијата на македонски граѓани во Србија се срам за државата, по што двајцата функционери преку социјалните мрежи развија дебата за сопствените ставови додека во држават досега се обезбедени помалку од 39 илјади вакцини.