Заев: Никој не побара ротација на министрите од ДУИ

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека никој не барал од него ротација на министрите од ДУИ. Одговарајќи на прашањето на новинарите, тој рече дека ваквите предупредувања не стигнале до него.

„Никој не зборуваше за оваа работа. „Колку што прочитав од изјавата на Ахмети – централното раководство на партијата не разговарало за тоа прашање, ниту некој ми се обратил за каква било ротација на министрите“, рече Заев во одговор на новинарите дали ќе има промени односно ротација на министрите на ДУИ

Во врска со тоа дали пратениците ќе започнат да доаѓаат во Собранието за да ја деблокираат работата, Заев со одговор 

„Знам дека ќе функционираме со полн капацитет бидејќи е направена коалиција од 62 пратеници за Собранието да може да работи дури и во услови на пандемија со загарантирано парламентарно мнозинство“, рече Заев.