Над 17 илјади активни случаи – вкупно 124.910 случаи на ковид-19 во Македонија

Министерството за здравство денеска информираше дека согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 4.277 тестирања, а регистрирани се 1.422 нови случаи на КОВИД-19.

Досега во земјата се направени вкупно 607.956 тестирања на Ковид-19.

Министерството за здравство денеска информираше дека согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 4.277 тестирања, а регистрирани се 1.422 нови случаи на КОВИД-19.

Досега во земјата се направени вкупно 607.956 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на ковид-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на пандемијата изнесува 124.910. Бројката на оздравени пациенти е 103.831, на починати е 3.607, а бројот на активни случаи изнесува 17.472.

Еве каква е состојбата низ градовите:

 • Скопје – вкупно 55799, активни 8838
 • Прилеп – вкупно 6803, активни 1024
 • Куманово – вкупно 6545, активни 732
 • Тетово – вкупно 6169, активни 543
 • Гостивар – вкупно 4396, активни 433
 • Кавадарци – вкупно 4294, активни 695
 • Велес – вкупно 4274, активни 624
 • Битола – вкупно 4163, активни 586
 • Штип – вкупно 4127, активни 377
 • Охрид – вкупно 3965, активни 647
 • Струмица – вкупно 3152, активни 303
 • Струга – вкупно 2613, активни 178
 • Кочани – вкупно 2170, активни 221
 • Кичево – вкупно 1939, активни 136
 • Неготино – вкупно 1852, активни 420
 • Гевгелија – вкупно 1727, активни 356
 • Свети Николе – вкупно 1234, активни 105
 • Крива Паланка – вкупно 1037, активни 105
 • Ресен – вкупно 969, активни 152
 • Радовиш – вкупно 867, активни 101
 • Дебар – вкупно 835, активни 40
 • Делчево – вкупно 828, активни 92
 • Берово – вкупно 801, активни 106
 • Пробиштип – вкупно 668, активни 91
 • Виница – вкупно 580, активни 50
 • Валандово – вкупно 487, активни 82
 • Крушево – вкупно 424, активни 132
 • Богданци – вкупно 390, активни 72
 • Демир Капија – вкупно 342, активни 80
 • Кратово – вкупно 322, активни 28
 • Демир Хисар – вкупно 322, активни 49
 • Македонски Брод – вкупно 291, активни 36
 • Пехчево – вкупно 220, активни 24
 • Македонска Каменица – вкупно 198, активни 5
 • Дојран – вкупно 107, активни