Несоодветен третман на „Евзони“ кон македонските камионџии (ФОТО)

На социјалните мрежи кружат фотографии од македонските камионџии кои се тестираат на „Евзони“ и се жалат на лош третман од страна на тамошните медицински тимови кои им прават тестови.

Здраво, сакам да ви испратам слика за да види јавноста како се тестираат колегите на ЕвзониУтрово во 8:30 часот по извршен ПЦР тест, цел ден ми течеше крв од носот и имав чувство на крв во устата.  Ова мислам дека ги помина сите граници на нормала, но не бев само јас, имаше и 10 други колеги кои се пожалија на истиот проблем, мислам дека е редно време некој да превземе одговорност, под итно да се превземат мерки за разговор со “јужниот сосед” за укинување на ПЦР тестовитеПо оваа случка јас повеќе не сакам да возам камион кон “јужниот сосед”, јас сум исто така нов возач и 4 месеци сум зад волан и здравјето ми е пред сѐ! стои во Фејсбук статусот на македонски камионџија.