Петнаесет илјади чуми да ве фатат: Апасиев ги проколна Филипче и Владата

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, во негов стил во последната објава на Фејсбук остро ја критикува Владата и министерот за здравство, Венко Филипче бидејќи, како што пишува, одбиваат да воведат регулирани цени во приватните болници, во кои би можеле да се лекуваат пациентите болни од корона вирусот без да чекаат со часови да биде уплатен депозит од повеќе илјади евра.