Ван ден Берг за смената на Пауновски: Кој управува со Македонија? Заев или Груби?

0
1

Холандскиот експерт за Западен Балкан, Ханс ван ден Берг со коментар за смената на директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски.

„Нова нискост: Премиерот Заев го отпушти пријателот/партискиот функционер Стојко Пауновски за почитување на описот на неговото работно место/одбивање да вработи неквалификувани државни службеници (што треба да биде норма насекаде). Уникатен случај кога 90 проценти од вработените на Пауновски го поддржуваат директорот, а не премиерот.

Кој управува со Македонија? Заев или Груби?“, прашува Ван ден Берг.