ВИДЕО – МЕЧКА НА ПАТОТ КОН ТЕТОВСКО КАЛЕ

Двајца тетовци при симнување од тетовското Кале забележале мечка со уште две мали мечиња

Успеале да снимат видео од овие животни, кои ретко се симнуваат на толку ниска надморска височина

Инаку пред повеќе од една година тетовци објавија слика од мечка во пределот околу Бањиче

Ангела Бошкоска