Груевски: Имотите конфискувани од Обвинителството не се мои

Поранешниот премиер Никола Груевски, преку објава на Фејсбук, објави дека имотите одземени од Јавното обвинителство, како што соопшти денеска, не се во негова сопственост или негови роднини. Вели дека не постои можност за замрзнување на неговите имоти (земјиште и два стана) затоа што тој имот никогаш не бил негов, и затоа тоа веројатно нема да се случи. Груевски во својот статус на Фејсбук објаснува дека целата оваа измислица доаѓа да ја дискредитира неговата личност и да го уценуваат со притисок