Донација за Клиничката болница Тетово од Албанско – Американскиот културен центар во Тексас

Донацијата содржи постелнина во висина од 10 000 евра .

-Донацијата содржи петстони сетови на постелнини. Оваа донација ќе служи за пациентите кои се лекуваат во оваа болница. Донациите ќе продолжат и понатаму. Ваквите донации се од особен интерес, особено во време на пандемија, истакна Аријанит Џафери преставник од Албанско – Американскиот културен центар во Тексас,

Директорот на Клиничката болница во Тетово Флорим Беисми, изрази благодарност за донацијата

-Сакам да се заблогадарам на Албанско – Американскиот културен центар во Тексас кој ја одбра нашата здравствена установа која ја доби денес оваа донација, рече Бесими

Донацијата ќе биде веднаш ставена во употреба за пациентите кои се хоспитализирани во Клиничката болница Тетово