Кој победи на изборите во Албанија , кој освои најмногу мандати( Фото)

Социјалистичката партија освои 46,9 проценти од гласовите според резултатите од Егзит-анкетата спроведена од „Албанска пошта“ во соработка со приватен институтот “. Втора и поблиска отколку што се очекуваше излезе дека е Демократската партија со 43,5 проценти од гласовите.

Социјалистичката лига за интеграција се претстави подобро отколку што беше покажано во анкетите со 6,9 проценти.

Сите други партии заедно сочинуваат само 2,7 проценти од вкупниот број гласови.

Ова е исклучително близок резултат што го носи Еди Рама повторно на прво место, но со многу мал процент далеку од Баша.

Албанскиот парламент има 140 пратенички места, за мнозинство потребни се 70.