Први мај – неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 1 Мај, сабота, Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани.

Министерството за труд и социјална политика на сите македонски граѓани им го честита Денот на трудот.

Ден на трудот е меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на работниците.