Филипче како Вучиќ – ќе се вакцинира со кинеска вакцина

Министерот за здравство Венко Филипче ќе се вакцинира со кинеската вакцина за да ги увери граѓаните дека оваа вакцина е безбедна.

-Би сакал да бидам пример и да ги уверам граѓаните дека кинеските вакцини се безбедни и затоа би сакал да го дадам мојот личен пример. Веројатно тоа би можеле да го организираме и следната недела, рече Филипче во разговор за Канал 5.

Со кинеската вакцина „Синофарм“ се вакцинираше и српскиот претседател, Александар Вучиќ на 6 април.