41 прекршување на забраната за движење

Од 20.00 часот (26.04.2021) до 05.00 часот (27.04.2021) констатирано е дека 41 лице не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (26/27.04.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 451 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.