(ВИДЕО)Драма во Лондон: Пожар во станбена зграда со 19 ката

Пожарникарите настојуваат да локализираат пожар кој је избил во станбен блок од 19 ката во источниот дел на Лондон, соопшти локалната противпожарна бригада.

Делови од 8, 9 и 10 кат се зафатени со пожарот, а во гасењето учествувале околу 100 пожарникари.

Пожарот се случил во близина на населбата Канари Ворф, се случи после четири години откако 72 лица загинаа во пожар во Гренфел Тауер во западниот дел на Лондон, потсети „Ројтерс“.

https://twitter.com/i/status/1390590049071386627