Марија Митева е новата портпаролка на ВМРО-ДПМНЕ

0
1

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ ја назначи Марија Митева за нова портпаролка на партијата, покрај актуелните Димче Арсовски и Наум Стоилковски.

Одлуката е донесена на последната седница на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Марија Митева е магистер по правни науки, отсек деловно право.

На седницата, меѓу другото, како што наведуваат од партијата, се разгледувала актуелната економска и политичка ситуација, поврзана со актуелните случувања во време на пандемијата при што биле изнесени неколку заклучоци од страна на раководството.