ПУТИН – НА БРАТСКИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД ОД КАДЕ ДО НАС ДОЈДЕ ПИСМЕНОСТА МУ ГО ЧЕСТИТАМ ПРАЗНИКОТ

Му го честитаме на братскиот македонски народ денот на светите Кирил и Методиј, кој се слави како државен празик, се вели во честитката од претседателот на Русија, Владимир Путин, по повод 24 мај, Денот на светите браќа Кирил и Методиј.