ТЕТОВСКАТА ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ ДОБИВА ПО 10 ПРИЈАВИ МЕСЕЧНО ЗА НЕЕКСПЛОДИРАНИ НАПРАВИ

Случајни минувачи на градскиот плоштад во Тетово дообиваа информативен материјал кој во себе содржи информации, како да постапат ако наидат или забележат неексплодирана направа.

Акцијата во рамки на програмата Наука за мир и безбеднот спонзорирана од НАТО, ја спроведува Дирекцијата за заштита и спасување, Факултетот за безбедност и СВР Тетово..

Досега во тетовско нема евидентирано повредени лица од неексплодирани направи.