Ахмети: Зелената агенда станува дел од ДУИ

0
1

Денес е ден на животната средина. Исполнет е Охридскиот договор, интеграција во Нато, правична застапеност. Се изградија учичишта, болници, театри. Време е ДУИ целосно да се фокусира на животот“, истакна Али Ахмети лидер на ДУИ.

Според него дојдено е време да се прифатиме политиките за една зелена развиена и безбедна иднина.

„На 19-иот роденден на ДУИ запичнуваме нова политика и дирекно дејствување, политика за еколошка правда и квслитетен живот. Зелената агенда станува дел од ДУИ“, истакна Ахмети.