ВАКЦИНАЦИЈА ВО ВРАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА БЕЗ ПРЕТХОДНО ЗАКАЖУВАЊЕ

Во Врање е можна вакцинација за граѓаните на Македонија без претходно закажување. Сè што треба да сторат е да донесат важечка лична карта – пасош или лична карта, јави РТС. Според српскиот јавен сервис, на вакцинирање во Врање доаѓаат лица од сите делови на Македонија, а најмногу од Скопје и Куманово, како и цели семејства.

Во спортската сала во Врање од утрово вакцинирани се 353 лица, од кои 274 се државјани на Македонија. Вчера РТС соопшти дека за време на викендот во Врање за вакцинација се пријавиле 753 македонски граѓани, кои ќе бидат вакцинирани со вакцината на Фајзер. До вчера во Врање се вакцинирани 1.105 граѓани на Република Македонија, а двете дози ги имаат примено 836 лица.

Во четвртокот претседателот на Србија, Александар Вучиќ, побара од Владата да овозможи бесплатна вакцинација за сите граѓани на Македонија, но српската влада, како што беше случајот со државјаните на БИХ се уште нема донесено одлука за бесплатна вакцинација на македонските државјани.

Извор Нова