ВИДЕО – Тинејџерка нападна мечка за да ги заштити нејзните кучиња

Оваа храбра 17 годишна тинјцерка не размилсувајки за сопствениот живот ја нападна непоканетата гостинка за да ги заштити домашните миленичиња.

Драмата се одвива во задниот двор од куќата на Хејли.

-Во тој момент немав многу време да мислам, истрчав до мечката и првото нешто што помислив е да ја бутнам мечката од ивицата, со надеж дека ќе го пушти моето куче. Некако, фала на Бога, успеа. Искрено, единствено нешто што мислев е да ги заштитам кучињата и тоа го направив вели Хејли.

На крајот тинејџерката се пошегува дека живеат на планина во Калифорнија и дека сосема нормално е во овој период од годината нивниот дом да го посетуваат мечки.