Пратениците на работилница за етичко однесување

Во Собранието на РС Македонија денеска ќе биде одржана третата работилница за примена на кодексот за етичко однесување на пратениците, информира МИА.

На првата сесија од работилницата ќе бидат претставени примери од Предлог-упатството за примена на кодексот за етичко однесување на пратениците во Собранието.

На втората сесија, пак, ќе се дикутира за можната структурата и областите опфатени во Предлог-к