Рујковски кој три пати донираше крвна плазма за ковид болни, сега моли за помош за лекување во Скопје оти раката не ја движи

0
1

Перо Рујковски од гевгелиско Миравци кој во три наврати донираше крвна плазма за болни со ковид-19 сега апелира на хуманост од граѓаните бидејки му се потребни средства за како што вели тој хируршки зафат на левата рака во приватната клиника. Како невработено лице со невработена сопруга вели дека нема пари за да замине на хируршка интервенција за да ја движи левата рака.

,, Во февруари имав фрактура на левата подлактица и изместено рамо но сега чувствувам страшни болки. Тогаш требаше да направам хируршка интервенција но заради корона кризата операцијата ја одложив. Ми предложија хируршка интервенција во ,,Систина’’ но немам пари за лекување па апелирам на хуманост кај граѓаните,, ни изјави Рујковски кој нема пари и да замине на преглед во Скопје

Тој во меѓувреме бил и на физикална терпаија но подобрување со левата рака не чувствува. Надеж дека може да се направи нешто му дале од ова клиника, но нема средства за лекување.

Преземено од drnka.mk