Груби: Се солидаризираме со ставовите на сограѓаните Македонци за јазикот и идентитетот

Првиот вицепремиер Артан Груби денеска изјави дека ДУИ се солидаризира со ставовите на сограѓаните Македонци за јазикот и идентитетот.

Во однос на предлог резолуцијата на ВМРО -ДПМНЕ, првиот вицепремиер и висок функционер на ДУИ, Артан Груби рече дека се солидаризираат со ставовите на Македонците во однос на бугарските барања за македонскиот јазик и идентитет.