Заев за „27 април“: Вељаноски коректно ја водеше седницата

Трајко Вељаноски на денешните завршни зборови потсети на сведочењето на тогашниот пратеник Зоран Заев за настаните од „27 април“. Заев сведочеше пред судот на  27 ноември 2020 година и рече дека Вељаноски коректно ја водел седницата.

Не можам согласно моето искуство да дадам забелешки на водењето на седницата во текот на денот на 27.04.2017 година, беше како секој нормален парламентарен ден во делот на дискусииите, пошто веќе тие ….и официјално се повтараа целите, на дискусијата со конечна цел да се заврши таа седница и да се премине на гласање тоа што беше поинакво тој ден беше давањето на збор на пратеници на крајот од говорница или нивно неспречување надвор од Деловникот и според мене и законите, во конечниот момент на завршување на таа седница со неколку минути или би го нарекол половина час до самото завршување на таа седница.“