Кина претстави брз воз кој може да се движи со 600 км/ч

Се очекува дистанцата од 1.000 километри возот да може да ја помине за два и пол часа.

Новиот кинески брз возе дизајниран да достигне брзина до 600 километри на час.

Овој воз е моментално се смета за најбрзо копнено возила на светот, а работи со помош на магнетна левитација,

Се очекува дистанцата од 1.000 километри возот да може да ја помине за два и пол часа.

Кина овој воз го развила самостојно и ги претставува најновите научни и технолошки достигнувања на таа држава во областа на железничкиот сообраќај, соопшти Кинеската железничка корпорација