Српската телевизија РТС го прекина преносот на Олимписките игри пред Косово да освои злато

Српската телевизија РТС го прекина преносот на Олимписките игри пред Косово да освои злато

Причината е што финалист и фаворит за златото беше Нора Ѓакова, Албанка од Косово.

Имено, Ѓакова ја доби последната борба, а Косово го освои својот втор златен медал на почетокот на Игрите. Првиот го освои друг џудист, Дистриа Красниќи.

Оливера Ковачевиќ, уредник во РТС, објасни дека трансферот на џудо од Токио нагло бил прекинат токму кога репрезентативецот на Косово се борел за злато за луѓето да можат да ги покријат сите настани “.